Om os

 

Vi købte vores tæve, Jessie, som på stamtavlen hedder

Häromi's Paternoster of James Bond,

på kennel Häromi i Sverige i 2004 (www.eurogroom.se/stabyhoun).

 

Det er Mette, årgang '64, der er husets hunde-nørd.

Der har været hunde i Mettes liv siden 1969. Forskellige racer + et par blandinger, enten i familien eller i den nærmeste omgangs-kreds. Bl.a. irske terriere, tysk ruhår (blev brugt til jagt), to spaniel-kryds og en langhåret schæfer (som var førerhund).

Endelig i 1993 købte vi en riesenschnauzer-tævehvalp i Tromsø (Norge), hvor vi boede på det tidspunkt. Hun hed Abaraxas Arctic Star (Senja). Mette havde læst meget om træning og opdræt i flere år før riesenschnauzeren kom til, men ét er som bekendt søkort at forstå, et andet skib at føre.... og hunden havde jo ikke læst bøgerne........ Det blev starten på en årrække med hunden i centrum. Vi flyttede meget rundt, så vi fik prøvet mange forskellige slags træning: DcH (Danmarks Civile Hundefører-forening), schæferhundeklubben, hovawartklubben, civilforsvaret, boxerklubben, Hillerød Brugshundeklub og Dansk Agility Forening. Vi opnåede dog ingen resultater, for når man skifter så meget rundt, er det svært at opnå nogen kontinuitet i træningen. Men det var sjovt og det er jo det vigtigste. 

Fra 1994 til 2004 er det blevet til instruktør-uddannelse, opdrætter-uddannelse, projekt barn og hund uddannelse og en periode som hvalpetester-aspirant i rottweiler-klubben.
Riesenschnauzeren blev mentaltestet 3 gange (kuldfremstilling, unghunde- og mental-test) i regi af hovawart-klubben. Hun blev også karaktertestet i Dansk Kennel Klub (DKK); men nu mest fordi mennesket i den anden ende af snoren var nysgerrig og ville prøve den test også. Senja blev også udstillet nogle gange, dels fordi vi gerne ville have hvalpe på hende, dels fordi det er en god og hyggelig måde at møde "lidelsesfæller" på.

I 1996 var vi til hanhund, men parringen ville ikke lykkes og det viste sig, at Senja havde knuder på æggestokkene og kuk i hormonsystemet. Så hun måtte steriliseres. Det gav jo ingen hvalpe, men til gengæld en mere stabil hund til træning. Vi havde hende til 2001 og først i 2004 følte vi os klar til en ny hund. Der var kommet et par børn til, og de skulle have en vis alder, inden vi ville binde an med en hvalp.

 

Lars, årgang '61, er med hele vejen, mere eller mindre i kulissen. Så selvom han ikke er "hunde-nørd", bliver alt diskuteret igennem med ham; ikke mindst i forbindelse med avl. Lars besidder en fantastisk biologisk forståelse både med dyr og planter.

 

Rasmus, årgang '97, og Anne, årgang 2000, tager begge del i arbejdet med hvalpene og er rigtig gode til det. Det er en gave med fornuftige børn (og deres venner), når der skal præges hvalpe.

 
Vi kan kontaktes på
staby-mk@hotmail.com 

 

abildkaer.dk © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

datter og far i 2005